دستگاه جوش اینورتر، شاید بارها این جمله به گوشتان خورده باشد و علاقمند باشید در مورد تکنولوژی اینورتر استفاده شده در دستگاه های جوش و برش و تفاوت آن با دیگر تکنولوژی های مورد استفاده در دستگاه های جوش اطلاعات بیشتری کسب کنید. با ما باشید در ادامه مطلب تا اطلاعات بیشتری در مورد دستگاه جوش اینورتر در اختیارتان قرار دهیم.
به طور کلی دستگاه های اینورتر با استفاده از رله حالت جامد (سوئیچ حالت جامد) و یک سری رکتیفایر برق ورودی تکفاز و یا سه فاز به دستگاه را که به صورت جریان متناوب 60 هرتز (AC) می باشد را تبدیل به جریان مستقیم (DC) میکند. این جریان وارد بخش اینورتر دستگاه شده و طی مراحلی این جریان برای عملیات جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد.
ولتاژ و مقدار جریان خروجی دستگاه های اینورتری قابل تنظیم بوده و این تنظیمات توسط نرم افزارهای کامپیوتری در دستگاه های اینورتر کنترل می گردد. استفاده از تکنولوژی اینورتر در کنار المان قدرت IGBT (که به دلیل بالا رفتن قدرت ترانزیستورها حجم و ابعاد کمتری را در بر میگیرد) باعث شده دستگاه های جوش اینورتر نسل جدید از ابعاد و وزن کمتری نسبت به دستگاه های نسل قدیم برخوردار باشند، همچنین این نوع از دستگاه های جوش و برش اینورتر دارای مصرف برق بهینه و بسیار کمی در مقایسه با دستگاه های ترانسی دارند که این مزیت باعث پایین آمدن استهلاک دستگاه و در نتیجه افزایش طول عمر دستگاه های اینورتر جوشکاری و برشکاری می گردد.
جالب است بدانید تفاوت دستگاه های اینورتر و ترانسفورمری (ترانسی) در نحوه تبدیل برق جریان متناوب (AC) به جریان مستقیم (DC) می باشد، بدین نحوه که همانطور که گفته شده در دستگاه های جوش اینورتر برق ورودی به کمک رکتیفایر از جریان AC به جریان DC تبدیل می شود اما در دستگاه های جوش ترانسی یک ترانسفورماتور هسته آهنی بزرگ که در دستگاه های ترانسی تعبیه شده ابتدا شدت جریان پایین با ولتاژ بالا برق AC را به شدت جریان بالا با ولتاژ پایین AC تبدیل کرده و بعد از آن است دستگاه های جوش ترانسی با استفاده از رکتیفایر جریان AC را به DC تبدیل میکند. همین تفاوت باعث میشود که دستگاه های ترانسفورمری (ترانسی) هم دارای ایعاد و وزن بالاتری باشند و هم مصرف برق بیشتری نسبت به دستگاه های جوش اینورتر داشته باشند.
حال با توجه به دانستن تفاوت دستگاه های جوش اینورتر نسل جدید با دستگاه های نسل قدیم می توان به مزیت های دستگاه های جوش و برش اینورتری بیشتر پی برد. ویژگی ها و مزیت های کلی دستگاه های اینورتری را می توان به شکل زیر بیان کرد
- افزایش پایداری دستگاه و یکنواختی جوش و در نتیجه بالا رفتن کیفیت جوشکاری
- ابعاد و وزن پایین دستگاه جهت نگهداری و حمل و نقل آسان آن (پرتابل)
- قوس پایدار همراه با قدرت مناسب برای شروع جوشکاری و داشتن جوش با کیفیت
- امکان جوشکاری با انواع الکترودهای از جمله قلیایی، رتیلی و همچنین سلولزی
- صرفه جویی قابل توجه در مصرف برق با توجه به تکنولوژی اینورتر و IGBT
- جبران و تحمل اضافه بار بالا و کاهش تلفات ناشی از نوسانات ولتاژ برق ورودی شبکه
و ...
در پایان میتوان نتیجه گرفت دستگاه های جوش و برش برخوردار از تکنولوژی اینورتر و در کنار آن المان قدرت IGBT دارای مزیت های بسیاری در جوشکاری می باشند که استفاده از این نوع دستگاه های سبب بالا رفت راندمان و کیفیت جوشکاری، پایین آمدن استهلاک دستگاه و داشتن طول عمر بالا، مصرف برق بسیار پایین و حمل نقل آسان آن برای جوشکاران می گردد. از دستگاه های جوش اینورتر و نیز دستگاه های برش دارای تکنولوژی اینورتر میتوان در صنایع مختلفی از جمله کارگاه های ساخت اسکلت فلزی، صنایع خودروسازی، کشتی سازی، ساخت مخازن، پروژه های خدماتی و ... استفاده نمود.