انواع دستگاه های جوشکاری

در دنیای پیشرفته امروزی برای انجام هر کار ابزار و لوازم تخصصی مختص به آن کار وجود دارد و نگرانی از بابت عدم وجود ابزار تخصصی دیگر وجود ندارد. جوشکاری و دستگاه های جوش نیز از این قائده مستثنی نیستند و برای هر قطعه با توجه به ماهیت، جنس، کاربرد و خاصیت آن دستگاه جوشکاری و روش جوشکاری به خصوصی وجود دارد.

در این مقاله قصد داریم به انواع مختلف دستگاه های جوش از جمله دستگاه های رکتیفایر اینورتر، دستگاه جوش میگ مگ، دستگاه جوش تیگ، دستگاه جوش زیرپودری و ... و نیز مزایا و خصوصیات هر کدام از آن ها بپردازیم.

باید در نظر داشت هر نوع قطعه فلزی با توجه به ابعاد، اندازه و نیز جنس فلز پایه و همچنین کاربرد نهایی آن قطعه فلزی ممکن است یک یا چند دستگاه جوش برای جوشکاری وجود داشته باشد اما انتخاب بهترین و بهینه ترین دستگاه جوش فاکتور بسیار مهم در جوشکاری با کیفیت می باشد.

 

دستگاه جوش رکتی فایر اینورتر (الکترود دستی SMAW)

دستگاه های جوش رکتیفایر اینورتری (جوشکاری الکترود دستی) جزو دستگاه های جوش بسیار پر کاربرد و پر طرفدار در بین جوشکاران و نیز صنعتگران در انواع مختلف صنایع کارگاهی و خدماتی می باشد. این نوع دستگاه ها با توجه به مزایای بسیار از جمله سبک و پرتابل بودن، ابعاد بسیار کوچک، قابلیت کارکرد در انواع شرایط آب و هوایی، کیفیت جوش بالا و ... بسیار مورد استقبال جوشکاران قرار گرفته است.

از دستگاه جوش الکترود دستی (SMAW) می توان برای جوشکاری انواع قطعات فلزی آهنی، چدنی و ... استفاده نمود. همچنین این نوع از دستگاه های جوشکاری بسته به امکانات آن قابلیت جوشکاری آرگون را نیز دارا می باشد. از دیگر خصوصیات دستگاه های جوش رکتیفایر اینورتر نسل جدید علاوه بر قیمت های مقرون به صرفه آن می توان به کیفیت جوش بالای آن با توجه به قابلیت سیستم ضد چسبندگی Anti Stick و Hot Start و نیز قابلیت Arc Forse که وظیفه کنترل نفوذ جوش در قطعه را برعهده دارد اشاره نمود.

این نوع دستگاه های جوش بسته به نوع آن، می تواند انواع مختلف الکترود از جمله الکترود های قلیایی (E7018)، روتیلی (E6013) و سلولزی (E6010) را نیز جوشکاری نماید و تقریبا تمامی نیاز های جوشکاری را برطرف کند. به اختصار مزایای دستگاه های جوشکاری رکتیفایر اینورتری را می توان اینگونه نام برد:

  • قابلیت کارکرد با برق تک فاز شهری و سه فاز کارگاهی
  • مصرف بسیار پایین و بهینه برق و استهلاک کم دستگاه 
  • ابعاد، حجم و وزن پایین و نیز نگهداری و انبارداری آسان
  • دارای مدارهای محافظ در برابر افزایش دما و نوسان شبکه
  • قابلیت جوشکاری انواع الکترودها و نیز جوشکاری آرگون (لیف تراک)
  • و ....

جهت مشاهده دستگاه های جوشکاری اینورتر صباالکتریک بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

"دستگاه های جوش اینورتر صباالکتریک"

 

دستگاه جوش اینورتر صباالکتریک

 

دستگاه جوش میگ مگ (MIG/MAG)

یکی از دستگاه های جوش که کاربرد فراوان در صنایع و کارخانجات ساخت اسکلت فلزی دارد، دستگاه جوش Co2 یا میگ مگ (MIG/MAG) می باشد.

این تیپ از دستگاه های جوش توانایی جوشکاری بر روی انواع فلزات از جمله استیل ضد زنگ، آهن، آلومینیوم، لوله و پروفیل و ... را در ضخامت های مختلف دارا می باشد. دستگاه های جوش میگ مگ در دو نوع اینورتر و ترانسی تولید می شود که هر کدام ویژگی ها و مزیت های منحصر بفرد خود را دارا هستند، همچنین دستگاه های جوش Co2 با توجه به عملکرد و قدرت بالا توانایی انجام کار جوشکاری در شیفت های سنگین کاری با راندمان بالا را بدون وقفه را دارند.

این نوع از دستگاه های جوش توانایی کار با انواع گاز های فعال (Co2)، خنثی (Ar) و مخلوط (Mixed) را دارد و امکانات بسیاری از جمله Soft Start, Post GasT Burn Back, 2T/4T و مدارهای کنترلی و حفاظتی در برابر نوسات برق باعث میگردد کیفیت جوش بالا حاصل گردد.

در کل مزایای دستگاه های جوش MIG/MAG به می توان اینگونه شرح داد:

  • مصرف برق پایین و بهینه شده (در مدل های اینورتر)
  • پاشش کم، ضریب نفوذ قابل تنظیم، کیفیت بالای جوش 
  • امکان کار با دستگاه در شیفت های سنگین کاری و پیوسته
  • امکان تنظیم ولتاژ و جریان خروجی پیوسته (ولومی) از روی وایرفیدر
  • قوس بسیار پایدار با نوسان کم، پاشش پایین و نتیجه کیفیت بالای جوش
  • امکان نصب سیستم خنک کنندگی بوسیله آب و بالا رفتن راندمان کاری دستگاه
  • و...

جهت مشاهده محصولات جوشکاری Co2 صباالکتریک بر روی لینک زیر کلیک نمایی:

"دستگاه های جوشکاری میگ مگ صباالکتریک"

 

دستگاه جوش میگ مگ (MIG/MAG) صباالکتریک

 

دستگاه جوش تیگ (TIG)

دستگاه جوش تیگ که در کشور ما بیشتر با نام دستگاه جوش آرگون نیز شناخته می شود ( به علت استفاده از گاز آرگون در فرآیند جوشکاری دستگاه TIG) در طیف وسیعی از مشاغل از جمله صنایع ساختمانی، پتروشیمی، جوشکاری سرسیلندرهای آلومینیومی  و... مورد استفاده قرار می گیرد.

از فرآیند جوشکاری تیگ برای جوشکاری فلزات آهنی و غیر آهنی، فلزات سخت و غیر سخت استفاده می شود. یکی از ویژگی های دستگاه جوشکاری TIG استفاده از این دستگاه برای جوشکاری ورقهایی با ضخامت نازک و ظریف تا ورقهایی با ضخامت بالا می باشد.

دستگاه های جوشکاری TIG در دو نوع دستگاه جوش تیگ AC/DC و دستگاه جوش تیگ DC تولید می شوند که هر کدام ویژگی های مشترک و نیز منحصر به فردی دارند برای مثال برای جوشکاری سرسیلندرهای آلومینیومی که استفاده بسیاری در صنایع دارد دستگاه جوش تیگ AC/DC مناسب می باشد یا برای جوشکاری ورق های استیل از هر دو دستگاه می توان استفاده نمود.

به طور کلی از دستگاه جوش تیگ AC/DC برای جوشکاری بر روی ورق های آلومینیوم، گالوانیزه، مس، استنلس استیل، آهن و ... و از دستگاه جوش تیگ DC برای جوشکاری بر روی فلزات استنلس استیل، برنج، آلیاژهای نیکل و تیتانیوم استفاده می شود.

مزایای دستگاه های جوش TIG را می توان اینگونه شرح داد:

  • دارای پایلوت اتوماتیک (HF)
  • قابلیت حذف تاثیر نوسانات شبکه در کیفیت جوش
  • دارای نمایشگر دیجیتال عملیات سیستم، تنظیمات، خروجی
  • قابلیت استفاده از پدال پایی براش جوشکاری (قابل سفارش)
  • قابلیت جوشکاری الکترود در حالت AC و جوشکاری الکترود در حالت DC
  • امکان جوشکاری در حالت های AC موج مربعی, AC و DC Pulse فرکانسی (سینرجیک)
  • قابلیت تغییر تمامی پارامترها به صورت پتانسیومری: پیش گاز، جریان پیک، فرکانس و جریان پایه
  • قابلیت تغییر تمامی پارامترها به صورت پتانسیومری: زمان شروع و خاتمه جوش، جریان شروع و خاتمه جوشکاری، Post Gas، پهنای پالس و فرکانس AC

جهت مشاهده دستگاه های جوش آرگون صبا الکتریک بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

"دستگاه های جوش تیگ صباالکتریک"

 

دستگاه جوش تیگ صبا الکتریک

 

دستگاه جوش زیرپودری (SAW)

دستگاه های جوشکاری زیرپودری عموما در مشاغل صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند، مانند کارگاه های ساخت اسکت فلزی، ساخت مخازن، کشتی سازی، تولید کپسول های گاز و ...

 جوشکاری زیرپودری که فرآیند جوشکاری توسط قوس الکتریکی می باشد به نوعی تحت محافظت پودرانجام می گیرد به این صورت که نوک سیم جوش از منبع تغذیه دستگاه زیرپودری در زیر پودری که توسط منبع دیگری در محل جوشکاری تزریق میشود قرار میگیرد و با ایجاد قوس الکتریکی جوشکاری انجام میگردد.

جالب است بدانید سیم جوش زیرپودری که معمولا از جنس فولاد ضد زنگ با روکش مس است به تنهایی با قرارگیری بر روی قطعه فرآیند جوشکاری را انجام نمیدهد و وجود پودر که متشکل از اکسید منگنز، آهک، سیلس، منیزیوم، کلسیم فلوروئید و ... می باشد الزامی است.

بدین صورت که با ذوب شدن پودر، پودر خاصیت رسانایی الکتریکی پیدا کرده و در نتجیه جریان برق بین قطعه و سیم جوشکاری ایجاد می گردد. یکی دیگر از مزایایی پودر در روش جوشکاری زیرپودری  این است که با ایجاد یک لایه در محل جوشکاری از پاشش جوش و ایجاد دود جلوگیری کرده و از مخاطرات جوشکاری در روش زیرپودری میکاهد.

پس از پایان جوشکاری زیرپودری (SAW) لایه ایجاد شده توسط پودر براحتی جدا می شود و باعث ایجاد هیچگونه مانعی برای کیفیت جوش نمی گردد.

دستگاه های جوشکاری زیر پودری عموما به صورت نیمه اتوماتیک بوده و نیاز به حضور جوشکاری عین فرایند جوشکاری می باشد اما به ایجاد یه سری تغییرات قابلیت جوشکاری اتوماتیک را نیز دارا می باشد.

کیفیت جوشکاری زیرپودری بسیا بالا بود و دارای مزایای بسیار می باشد از جمله:

  • سرعت بالا در انجام جوشکاری
  • نفوذ عمقی بالای جوش در این روش
  • جوشکاری بدون ایجاد دود و پاشش مذاب
  • عدم نیاز به جوشکار حرفه ای در این روش
  • سرعت پر کردن زیاد با رادمان بالا (مناسب جوشکاریهای سنگین)
  • جوشکاری یکنواخت و یک دست و عدم ایجاد پاشش جرقه های جوشکاری

جهت مشاهده دستگاه های جوشکاری زیرپودری صبا الکتریک بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

"دستگاه جوشکاری زیرپودری صبا الکتریک"

 

دستگاه جوش زیرپودری صباالکتریک

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش